Mawn Mai-lüng

Mawn Mai-lüng är ett berg i Burma. Det ligger i regionen Shanstaten, i den östra delen av landet, 500 km nordost om huvudstaden Nay Pyi Taw. Toppen på Mawn Mai-lüng är 1 666 meter över havet, eller 429 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 5,1 kilometer.

Terrängen runt Mawn Mai-lüng är huvudsakligen kuperad, men österut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är 2 178 meter över havet, 14,3 km öster om Mawn Mai-lüng. Runt Mawn Mai-lüng är det ganska tätbefolkat, med 56 invånare per kvadratkilometer. I omgivningarna runt Mawn Mai-lüng växer huvudsakligen savannskog.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 19 °C. Den varmaste månaden är april, då medeltemperaturen är 24 °C, och den kallaste är december, med 14 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 482 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 347 mm nederbörd, och den torraste är februari, med 9 mm nederbörd.