Stina Carlbom

Lilly Kristina “Stina” Carlbom plastic free thermos, född 13 februari 1920 i Östra Ämtervik i Värmland, död 18 maj 2013 i Valbo i Gästrikland, var en svensk konstnär country football shirts.

Carlbom började måla på olika lokala kvällskurser och fortsatte med deltagande i sommarkurser på Gerlesborgsskolan. Hon har även flera gånger vistats på Kunstnershuset i Svolvaer på Lofoten i Nordnorge samt företagit studieresor till Frankrike, Spanien och Grekland. Hon debuterade i utställningssammanhang i Länsutställningen på Gävle museum 1947 med ett stilleben, därefter har hon ställt ut på ett 15-tal länsutställningar, Norrlands Center i Stockholm, samt utställningar med Gävlegrafikerna i Gävle, Sandviken, Borlänge modern glass water bottle, Falun och Raumo i Finland och Sandvikens Konsthall. Separat har hon ställt ut på Svarta Katten och Galleri S:t Paul i Stockholm.

Hon vann 1953 ett första pris med sin teckning Mälardrottningen i teckningstävlingen Lek med linjer arrangerad av NKI-skolan.

Hennes offentliga uppdrag består av utsmyckningar i Andersbergs bostadsområde och vid Länssjukhuset i Gävle.