Gimhae

Koordinater:

Gimhae (Gimhae-si) er en by i provinsen Sør-Gyeongsang i Sør-Korea.

Gimhae er sete for den store Gimhae Kim-klanen, som er en av Kim-familiene i landet. Gimhae Kims hevder å nedstamme fra det tidligere kongehuset Geumgwan Gaya, som hadde sitt sete i Gimhae

I byen holder fotballaget Gimhae FC til, som spiller i landets nest øverste divisjon, Korea National League.

Nærheten til den sørlige kysten på koreahalvøya gjør klimaet solrikt og mild, sammenlignet med hovedstadsområdet. Klimaet er det varmeste i landet, og den årlige middeltemperaturen ligger på 15℃, mens det i gjennomsnitt faller 1200 mm regn, motsvarende et landsgjennomsnitt på 1274 mm hydration running belts.

Gimhae internasjonale lufthavn ligger øst for byen og har en årlig passasjermengde på 9,17 millioner 1 liter glass water bottle.

Gimhae har to jernbanestasjoner ved Gyeongjeonlinja; Hallimjeong stasjon (한림정역) og Jinyeong stasjon (진영역). Busan-Gimhae Light Rail Transit som etter planen skal åpne i 2010 vil knytte byens sentrum til Busans undergrunnsbane via Gimhae lufthavn. Nærmeste KTX-stasjon fra Gimhae er Gupo stasjon i Busan.

Gimhae har store områder for blomsterproduksjon, og sammen med Busan drives storstilt produksjon og eksport av blomster.

Byen er inndelt i en eup (småby) og sju myeon (bydel) og ni dong disse er videre inndelt i 79 ri (landsby) og 20 dong.

Changwon

Geoje · Gimhae · Jinju · Miryang · Sacheon · Tongyeong · Yangsan

Changnyeong · Geochang · Goseong · Hadong · Haman · Hamyang · Hapcheon · Namhae · Sancheong · Uiryeong

Seoul

Busan · Daegu · Daejeon · Gwangju · Incheon · Ulsan

Andong · Changwon · Cheongju · Chuncheon · Jeju · Jeonju · Muan · Suwon

Ansan · Anyang · Bucheon · Cheonan · Pohang · Seongnam · Yongin

Anseong · Asan · Boryeong · Chungju · Dangjin · Dongducheon · Donghae · Gangneung · Geoje · Gimcheon · Gimhae · Gimje · Gimpo · Gongju · Goyang · Gumi · Gunpo · Guri · Gunsan · Gwacheon · Gwangmyeong · Gwangyang · Gyeongju · Gyeongsan · Gyeryong · Hanam · Hwaseong · Icheon · Iksan · Jecheon · Jeongeup · Jinju · Miryang · Mungyeong · Namwon · Namyangju · Naju · Nonsan · Osan · Paju · Pocheon · Pyeongtaek · Sacheon · Samcheok · Sangju · Seogwipo · Seosan · Siheung · Sokcho · Suncheon · Taebaek · Tongyeong · Uijeongbu · Uiwang · Wonju · Yangju · Yangsan · Yeongcheon · Yeongju · Yeosu

·